html5 kytkin

Link: https://weblog.200ok.com.au/2011/04/html5-switch.html

Riippuen siitä, kuka puhut, sinun olisi pitänyt käyttää HTML5 kuukautta, eivuotta sitten, tai se on jotain, että saatat olla avulla vuonna 2022. Kuten tavallista, totuus on jossain välillä liukas äärimmäisyyksiin.

Ei ole yksi koko sopii kaikille vastaus kysymyksiin alustan valinta: sinun täytyy harkita etuja oman skenaario. Mutta HTML5 sanoisin, että jos et ole vaihtanut vielä, useimmat ihmiset se on luultavasti aika – muodossa “kytkentä”, joka toimii sinulle.

Jotkut ihmiset näyttävät kiinni ongelma, että monet ominaisuudet ovat hyvin huono tuki eri selaimissa, tai yksinkertaisesti laittaa pois ajatus redoing koko koodin perusta.

Oikeasti, vaikka, sinun ei tarvitse rakentaa kaikkea, eikä käyttää kaiken HTML5, jotta se olisi kannattavaa kytkentä teidän doctype .

Viimeisten kuukausien aikana olen siirtynyt suuri sovellus ja muutamia pieniä sivustoja ajaa HTML5 doctype. Useimmat ovat olleet saumaton, vain yksi sivusto räjähtänyt kosketuksessa HTML5 – se pysyy XHTML, kunnes se voidaan uudistaa.

Joten mitä olen oppinut teet tämän? Pohjimmiltaan, päätös kytkin tulee alas:

 • Mitä tarkoitat “käyttää HTML5”?
 • doctype, Joka olet käynnissä nyt?
 • Onko mitään arvoa kytkentä?

Vakavasti, että on se.

Määritellään “html5”

Haluan ehdottaa harkitsee kolme vaihtoehtoa, “HTML5”:

 1. Kytkin doctype, mutta muuta periaatteessa mitään muuta.
  • Tämä on “readyness” move – et ole muuttaa mitään nyt, olet vain tietä. Tämä vaihtoehto on lähinnä hyödyllinen organisaatioille, joissa tekniset muutokset ovat hitaita ja/tai poliittinen.
  • Yleensä se olisi morph osaksi Vaihtoehto 2 kohtuullisen nopeasti, mutta saattaa olla pakollinen pysähdyspaikka.
 2. Kytkin doctype, sitten käyttää osajoukko uusia ominaisuuksia.
  • Tämä on mitä useimmat ihmiset teette juuri nyt – cherry picking niitä asioita, jotka antavat sinulle välittömän arvo ilman liian paljon yläpuolella. Yleensä tämä merkitsee käyttäen ominaisuuksia käyttökelpoinen tuen tasot tai jos se on helppo tarjota varmistus vaihtoehtoja.
  • Tämä vaihtoehto on hyvä iteratiivinen muutos, erityisesti jos et voi helposti tai nopeasti vaihtaa koko KÄYTTÖLIITTYMÄN koodiin.
  • keskimääräinen dev kauppa se on luultavasti paras tasapaino “uusi ja kiiltävä” ja “toimii budjetin”.
 3. Koko kytkin: vaihda UI täysin HTML5, käyttäen kaikkia ominaisuuksia (mukaan lukien uudet elementit).
  • tähän mennessä tämä vaihtoehto on suosituin blogeja ja uusia tai pieniä sovelluksia.
  • monia hankkeita, se ei vain ole kannattavaa – se ei ole väliä mitä maku markup on käytössä, he eivät saa uudistumassa juuri nyt.
  • Tämä vaihtoehto edellyttää sillan ratkaisuja, kuten HTML5 shiv – joka on, sinun on luottaa Javascript tekee.

Vaihtoehto 3 tyhjäksi täytyy kysyä seuraavan kysymyksen, mutta Vaihtoehdot 1 ja 2 todella täytyy kysyä…

doctype, Joka olet käynnissä nyt?

Jos olet vaihtamassa doctypes olemassa olevaan koodiin, sinun täytyy harkita, mitä se todella tekee. Tärkeimmät erot ovat:

 1. renderointi-tila sitä sarjaa
 2. säännöt W3C validator sovelletaan

Doctypes myös kertoa ihmisille, millaista koodia pitäisi mennä asiakirjan, mutta koska se ei voi valvoa todellinen talon tyyli on suhteellisen aineeton hyöty.

Rendering-Tilassa

HTML5 tulee asettaa tiukat rendering-tilassa. Jos sivusto tai sovellus on parhaillaan suoritettu tarkassa tilassa, hyvää päivää. Kuitenkin, jos se on quirks-tilassa, se sattuu, ja jos se on melkein-standardien tilassa, se on roll noppaa.

Menee melkein-standardien vaatimukset-tilassa saattaa olla kivuton vaihtaa. Useimmat minun sivustot olivat kivuton; toinen hajosi melko huonosti – erityisesti, koska tiukkaa tekee tehnyt Cufon otsikot räjäyttämään (varo shrink-wrap).

Korostan, että jos olet käynnissä lähes-standardien tilassa, kannattaa silti kokeilla vaihtaa. Älä laita pois HTML5, vain mennä eteenpäin silmät auki.

Lisätietoja:

Validointi

Kummallista, jos sinulla on paljon validointi virheet jo saatat löytää HTML5 todella alentaa määrä virheitä – se on erittäin anteeksiantava. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että se on aivan liian anteeksiantava, ja se sijoittaa validator työkalu vain löytää brutto-virheet, kuten unclosed divs. Varsinaiseen koodin laatua sinun täytyy siirtää pois suoraan validointi ja kokeile työkalu, kuten HTML Nukkaa.

Myös olla tietoinen siitä, että tällä hetkellä, jos käytät x-ua-yhteensopiva meta tag, validaattori katsoo sen olevan virhe (syrjään: olen nostanut tämän vian kanssa validator joukkue). Tämä tarkoittaa, että jos et tue IE with meta tag, et koskaan saada green testin tulos. Jos olet riippuvainen automatisoitu testaus tämä voi olla ongelma.

arvo kytkentä

Se on perimmäinen kysymys, mutta sinun pitäisi kysyä “(aseta kiiltävä, uusi teknologia) todella auttaa minua rakentamaan juttuja”? Vaikka ovat vakuuttuneita siitä, jo, pomo tai asiakkaat todennäköisesti eivät ole, niin sinun täytyy pystyä vastaamaan kysymykseen.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, on epätodennäköistä, että web-pohjainen projekti olisi saada nollaa arvo siirtymässä HTML5, vaikka jotkut ei ehkä tule niin paljon kuin he kuvittelivat.

Web-sovellukset saada suurimmat hyödyt kuin HTML5 sovellus on erittäin keskittynyt. Myös monet sovellukset jo luottaa Javascript, joten JS-pohjaisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat uusia ominaisuuksia ja palautukset eivät muutu niiden tuki profiili.

Sivustoja, jossa on paljon sisältöä, luultavasti saat enemmän hyötyä pitkällä aikavälillä, koska tuki parantaa sisällön keskittyviä juttuja, kuten uusia semanttisia elementtejä (ja siihen liittyvän asiakirjan ääriviivat järjestelmä). Lyhyellä aikavälillä, on joitakin kysymyksiä siitä, parhaiden käytäntöjen käyttöä ja miten hakukoneet selviytymään uuden asiakirjan ääriviivat. Myös, et ehkä ole valmis luottaa Javascript vain saada sisältöä tehdä.

Muutamia muita kohtia harkitsemaan…

 • Se on hyvä pohja progressiivinen lisälaite ja voi vähentää huolto ladata.
  • esim. yhteinen lomake validointi voidaan hoitaa HTML5 elementtejä, joten sinun tarvitsee vain säilyttää JS-pohjainen fallback IE-ja voit käyttää ehdollista kommentteja, joten sinulla on vain palvella sitä, ELI liian.
  • kerrottava tämä pois, ja voit tehdä sovelluksia nopeammin ja kevyempi kasvava osuus markkinoilla.
 • Käännetään se ympäri, HTML5 elementtejä tehdä erinomainen vaihtoehtoinen sisältö.
  • esim. En käytä Flash audio-soitin yhdelle sivustolle; ja <audio> antaa minulle toimiva varmistus selaimissa ilman Flash (mukaan lukien iOS-laitteet). Aiemmin varmistuksena oli linkki mp3-tiedostoon. (Jeremy Keith on suuri postitse noin käyttämällä tätä lähestymistapaa)
  • Tämä lähestymistapa poistaa myös pitkä säätövara vastaan käyttämällä vaihtelevasti-tuetut ominaisuudet kuin core ratkaisu – varma, se ei ehkä ole niin älyllisesti tyydyttävää kuin ojitusten IE ja Flash-sisältöä käyttäjille, mutta se on luultavasti paremmat mahdollisuudet asiakkaan hyväksyntää.
 • yksinkertaistettu syntaksi on mukava kirjoittaa.
  • <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> or <meta charset="utf-8" /> …voin muistaa vain yksi näistä päältä pääni, entä sinä? 🙂
 • Kummallista, HTML5 näyttää avata uuden kehityksen ajattelutapa – kytkentä voi olla katalysaattorina käyttäen luoko uusia standardeja. Toki, se on vain savua ja peilejä, mutta saatat jopa pystyä työntämään pari paskaa selaimet pois pohjasta tukea kuvio liian.

Viime ajatukset

Sen puhtaimmassa muodossa, alustan muutos päätös tulee alas, kuinka paljon arvoa saat (tai kustannukset ei muuttaminen) vs. kustannusten muutos. Useimmat ihmiset kustannukset siirtyminen HTML5 on triviaali, joten pitkän aikavälin hyötyä ainoastaan olla valmis käyttämään enemmän ominaisuuksia on tarpeeksi loppuratkaisu.

Jos olet potkiminen pois projektin tänään ja rakentaa tyhjästä, sinun pitäisi ehdottomasti käyttää HTML5 – vaikka se on enimmäkseen tavallinen vanha (X)HTML huolimatta uusi doctype. Jos olet ylläpitää olemassa olevaan sovellukseen, voit yhtä hyvin vaihtaa pois doctypes, joten voit aloittaa laillisesti cherry picking uusia ominaisuuksia, kuin sinulla on aikaa ja mahdollisuuksia.

Minulla ei ole aavistustakaan, mitä me voidaan käyttää vuonna 2022. Se luultavasti ei ole HTML5 enempää. Mutta vuonna 2011, olen käyttäen HTML5.

Leave a Reply