Java varten Amiga

Link: https://www.ringlord.com/people/walrus/amiga/java.html

The World Wide Walrus

 

 

Java toimii Amiga?

Kyllä, Java ajaa Amigalla. On olemassa joitakin vakavia rajoituksia tällä hetkellä, mutta jos olet lukenut, löydät kaikki sinun täytyy tietää saada Java ylös ja käynnissä Amiga.

Jos olet uusi Java ja en tiedä paljon siitä, haluat ehkä lue lisää Java. Lyhyesti sanottuna, Java on moderni, olio-ohjelmointi kieli, joka on useimmiten käännetty Java Tavu Koodi niin, että se voidaan tulkita Java Virtual Machines, joka puolestaan ovat ohjelmia, jotka ajaa useimmissa tietokoneissa.

Java voisi olla koonnut, kuten useimmat muut kielet, äidinkieli kone koodia niin, että ohjelma suorittaa nopeammin. On olemassa, itse asiassa, ohjelmia joillekin alustoille, jotka eivät juuri, että.

Vaikka kääntäminen Java-koodiksi on täysin hyväksyttävää, joiden tarkoituksena on parantaa suorituskykyä yhden tietyn käyttöjärjestelmän, yksi Java on iso etuja on cross-platform yhteensopivuus: kirjoitettuja ohjelmia voidaan ajaa yksi käyttöjärjestelmä ajaa muokkaamattomina toinen. Se tarkoittaa, että ohjelma on kirjoitettu Sun Solaris-työasema toimii Macintosh, yksi kirjoitettu Macintosh ajaa Windoze kone, yksi kirjoitettu Windoze kone voi ajaa Amiga, jne.

Tämä asiakirja on tarkoitettu ensisijaisesti auttaa pääset alkuun Java Amiga tietokone. Lue se huolellisesti tietoa siitä, mitä odottaa. Java ei ole kaikkien kupin teetä (pun tarkoitettu), erityisesti ei Amiga tällä hetkellä, mutta jos olet tosissaan yrittää Java, seuraava auttaa sinua.

Sisältö
Johdanto
Tulkkaus Java Tavu Koodi Vie prosessoritehoa
On se vaivan arvoista Amigalla?
Entä MOca & MERAPI ?
Lataaminen ja Asennus
Ladataan
Asennus
kokeilla
Jotkut Neuvovat uusia Java-ohjelmoijat
Paketit,
Mitä paketteja,
Toimitusjohtaja hankkeiden kanssa paketit
CLASSPATH ympäristömuuttuja

 

Tulkkaus Java Tavu Koodi Vie prosessoritehoa

Java on out-of-the-box, cross-platform yhteensopivuus saavutetaan kokoamalla Java Java Tavu Koodi, kompakti mutta silti melko korkean tason joukko kone-ohjeet, jotka on pantava täytäntöön (tulkita) on Java Virtual Machine (JVM). JVM on yleisesti toteutettu muodossa natiivi ohjelma (sen sijaan, että todellinen, fyysinen CPU tietokoneen emolevyn.)

Yläpuolella tulkita Java Tavu Koodi vaatii melko merkittävä sitoutuminen prosessoritehoa. Vaikka tämä ei ole niin jyrkkä kuin tulkkaus PERUS ohjelmia tai ARexx skriptejä, esimerkiksi, voit odottaa tavallinen JVM suorittaa ohjelmia noin 10% nopeus, että natiivi ohjelma voi suorittaa.

Amiga, vedoten paljon sen nopeus oheislaitteiden I/O-prosessorit, ei ole suotu melko mojova prosessoritehoa, että tulkkaus Java Tavu Koodi on kunnon nopeudella vaatii. Tämä ongelma käynnissä Java-Amigalla.

Toinen ongelma Amiga on se, että JVM käytettävissä se ei toteuta Vain (JIT) – kääntäjä, joka suorittaa käännöksen Java Tavu Koodi natiivi konekielelle, mutta vain varten suorittamalla koodia. Tulos ei ole tallennettu kiintolevyllesi. JVMs, jotka toteuttavat JIT kokoaminen voi odottaa suorittaa Java-tavukoodia noin 25% nopeus native code. Niin paljon kuin Amiga voisi hyötyä, että se ei ole JIT-pystyy JVM tällä hetkellä.

Vielä toinen ongelma Amiga on se, että Abstract Windowing Toolkit (AWT) ei ole saatavilla Amiga täytetty lomake. alustavan (ja keskeneräisiä) AWT amigalle, sekä JVM (Kaffe 0.8.4) löytyy täältä.

Niin, on se vaivan arvoista yrittää saada Java ajaa minun Amiga?

Se riippuu täysin siitä, miten vakava olet: asteikolla nollasta kymmeneen (kymmenen on täysin päättänyt saada sen toimimaan) sinun täytyy olla vähintään seitsemän tai kahdeksan. Jos olet vain yrittää käyttää Amiga nähdä, mitä Java-hype on kyse, olet aio olla vaikuttunut.

Mutta älä anna minun estää sinua enempää. On olemassa erillisiä etuja saada Java toimimaan oman Amiga. Ei missään erityisessä järjestyksessä, nämä ovat:

 • Java on tullut jäädäkseen, ei väliä kuinka kovaa Microsoft yrittää heikentää se,
 • Java on todellinen olio-kieli (vertailun vuoksi: C++ on olio-ominaisuuksia, mutta voit rikkoa olio-ohjelmoinnin tekniikoita: tämä ei ole hyvä käytäntö, mutta C++ tekee ** vastuussa virheitä teidän tavoin); Java valvoo todellinen olio-tekniikoita. Tämä on hyvä asia.
 • Java voi olla `connecting” rooli muiden alustoilla: Java-ohjelmisto kirjoitettu Amiga voi toimia muilla alustoilla ja päinvastoin. Vaikka tämä on edelleen hyvin rajoitettu tällä hetkellä suhteessa Amiga, asiat ovat todennäköisesti saada paremmin ajan myötä.
 • osallistuminen pyrkimys tuoda Java Amiga auttaa ihmisiä, jotka tekevät työtä: Se accellerates prosessi!

Vaikka saatat ei vielä voi tehdä paljon Java-ohjelmat, Graafiset Käyttöliittymät (Graafisia käyttöliittymiä), voit kirjoittaa verkko-ohjelmia melko helposti! Olen kirjoittanut yksinkertainen HTTPD (web-palvelin) noin viisikymmentä tai niin riviä koodia, joka toimi hyvin Amiga (kunnes JVM kaatui, mutta se on sellainen ongelma, että vain teidän ponnisteluja ja kaivoksella voi etsiä, raportoida ja korjata.)

Käytössä 35 mhz 68040, Java toimii melko hidas, mutta silti tyydyttävästi hyvin, jos et odota liikaa. Se afforementioned web-palvelin suorittaa melko hyvin, itse asiassa. Jos sinulla on 50MHz 68060 saatat itse löytää Java on hieman hidas, mutta ei liian huono. Jos sinulla on vain 14Mhz 68020 luultavasti katso Java, koska ei ole enemmän kuin uutuus. Älä sano, etten varoittanut sinua.

Mutta jos sinulla on prosessoritehoa ja olet edelleen vakava, sitten kaikki keinot: lue!

 

Important News
Holger Kruse (famous for the superb Miami TCP/IP stack) has recently (March 1999) announced that his latest project, Daytona, will bring Java 2TM to the Amiga, including the AWT, support for JFC/Swing, etc. Daytona will work on the Amiga Classic (68K) line and take advantage of PPC boards.
The Amiga’s 68K CPUs are only at the highest levels (68060) capable of emulating the Java Virtual Machine with sufficient speed, and even then performance would likely be far less than optimal. Daytona addresses this problem by implementing the AWT and standard Java classes with native code, thereby allowing the core of Java programs to operate at native speeds! Only “user-code” is then interpreted in the JVM.
For more information on Daytona, see the Daytona Home Page at Nordic Global.

Entä MOca ja MERAPI ?

MOca on JVM, jonka Finaali Kehitystä; MERAPI, Haage & Kumppani. Molemmat ovat tarjota JIT tukea. Kaksi, MERAPI on tarkoitus olla lähempänä on valmis, mutta eri täytäntöönpano-ongelmat näyttävät olevan pitää molemmat JVMs on julkaistu.

Joka tapauksessa, , kunnes ne vapautetaan ne eivät ole enemmän kuin vaporware. Kumpikaan ei todennäköisesti vapautuu tässä vaiheessa.

Lataaminen ja Asentaminen Java

1. Lataaminen

Tässä on, miten saada tiedostoja, tarvitset:

 • viimeisimmät Amiga versio Kaffe;
  Tämä on saatavilla Fred Fish (Cronuksen) FTP (ftp.ninemoons.com/pub/geekgadgets/amiga/m68k/snapshots/current/amiga-bin). . . siellä on satoja tiedostoja lueteltu (joka toinen tiedosto tai niin on .pi – tiedostotunnistetta, joka on Tuote-Info tiedosto, jossa kuvataan sisältöä.)Voit myös (tai sen sijaan, että vanhempi Kaffe) kannattaa tarkistaa alustava (epätäydellinen) AWT yhdessä JVM (Kaffe 0.8.4), Amiga
 • Riippumatta valinta JVM, että olet tehdä, sinun on myös Aurinko class library;
  Tämä tiedosto tulee olla juuri ennen tai jälkeen `kaffe. . .” tiedosto Fred Fish (Cronuksen) FTP-sivuston (ks luoti. edellä). Luokka kirjasto sisältää kaikki standardin Java-luokkia. Ilman sitä et voi tehdä juuri mitään,
 • gunzip ja tar  ohjelma arkistosta tiedostoja. Nämä työkalut ovat saatavilla myös samaan hakemistoon Fred on päällä (sinulla voi olla näitä jo Amiga),
 • vähintään versio 46.0 ixemul ja ixnet kirjastot. Sain v46.1 versiot molemmat ixemul. . . – arkisto, myös sieltä.

 

2. Asentaminen

Luo itsellesi mukava kehityksen hakemiston Java-juttuja. Valitsin WORK:Java ja pysyvästi määritetty looginen nide nimi Java:. Jos et tiedä miten tehdä tällainen asia, sinun ei pitäisi yrittää kätesi tästä mitään. Anteeksi.

md WORK:Java
	assign Java: WORK:Java
	cd Java:
	tar -xf kaffe-0.7.1-bin.tar
	lha -x kaffe-0.7.1-sun-bin.lha

Nyt sinun täytyy setup CLASSPATH-ympäristömuuttuja niin, että sinun (ja muiden) Java-ohjelmisto, voit löytää kaikki muut luokat asennettu, että se täytyy ajaa. Jos et käytä Java:antaa kuten minä, sitten voit vain kirjoittaa tämä:

copy console: env:CLASSPATH
	Java:share/kaffe/classes.zip;.

ja paina ^\ (ctrl-\ en.e.EOF-merkki); huomaa, että sen jälkeen `. . . classes.zip” siellä on puolipiste, jota seuraa piste. Puolipiste on erotin välillä useita polkuja (tai .zip-tai .jar-tiedostot) ja piste edustaa nykyisen hakemiston. Tämä nykyinen hakemisto on tärkeää, muuten et voi suorittaa luokat ilman saattamista ne hakemistoon, jossa ne ovat näkyvissä (nykyinen hakemisto ei ole näkyvissä oletuksena, että on, mitä piste ei.)

Olen myös luonut kaksi aliaksia s:Shell-Startup ja lisätään Java:bin – hakemistoon omat polut (voit tehdä, että s:Shell-Startup tai s:startup-sequence ennen LoadWB tehdä lisäksi järjestelmä leveä.) Varmista, että saat arvo aurinko.työkalut.javac.Tärkein oikea-Java on merkkikokoriippuvainen!

alias javac "Java:bin/kaffe sun.tools.javac.Main []"
	alias java "Java:bin/kaffe []"

siinä se! Voit nyt kirjoittaa

 javac FunTest.java

koota FunTest luokan FunTest.java – tiedosto (ks. alla). Huomaa taas, että luokan nimet ovat merkkikokoriippuvaisia ja on (täsmälleen) ottelu tiedosto, jossa ne on määritelty. Vaikka tämä voi tuntua kipua, C/C++ – ohjelmoijien on tunnettava nämä vaatimukset, ja sen jälkeen, kun huomaat, että tämä valvoo varovainen, nimeäminen ja tekee managment monia paketteja ja class-tiedostot helpompaa ja luotettavampaa.

Ajaa koottu luokka -, tyyppi –

 java FunTest

(ilman .class laajennus)

Ok, minun sormet ovat kipeät ja toivon, että se toimii. . .

Täällä on pieni (ja melko banaali) ohjelma vain nähdä, jos sinulla on kaikki toimi. Kun olet kokeillut sitä, mennä ulos ja osta itsellesi hyvä Java-kirja! Voin mielelläni suositella seuraavia: Java, second edition, Peter van der Linden; Sunsoft Paina, Java-Sarja. Kirjoittaja on hyvä huumorintaju ja on varsin tietoinen siitä, miten Microsoft on yrittänyt pilata Java-aloite. Suuri lukeminen, suuri johdatus eniten kaikilla Java. 550 sivua.

Tallenna seuraava tiedosto nimeltä FunTest.java; esimerkiksi kun aliakset edellä auttaa sinua koota ja suorita tämä tiedosto:

public class FunTest
{
  public static void main( String argv[] )
  {
   if( argv.length == 0 )
    {
     for( int i=0; i<argv.length; i++ )
      {
       System.out.println( "Argument #" + i + " = '" + argv[i] + "'" );
      }
      System.out.println( "Hey, wasn't that fun?" );
    }
   else
    {
     System.out.println( "How about giving me a few command line " +
               "arguments to print?" );
    }
  }
}

Jos sinulla on mitään vähemmän kuin nopea 68030 tai 68040 oman Amiga luultavasti olla pettynyt suorituskykyyn. Kokoaminen on varsin hidas (compiler on itse tulkita Java-ohjelma!) ja toteutus on, tietenkin, tehdä tulkitsemalla tavu koodi.

Tärkeintä on kuitenkin: Amiga voi tehdä Java. Se vain ei vielä ole tuotanto-laatu JVM. Mutta nyt, voit tehdä hyvin oppia Java, mitä sinulla on: ilmainen JVM oman Amiga: Kaffe!

Katso myös MQ-Java-Mailing List FAQ!

muutaman bittiä neuvovat uusia Java-ohjelmoijat

Oppia käyttämään Paketit

Tiedän, miten houkuttelevaa se on sukeltaa suoraan sisään, kirjoita vanha Hello World ohjelma-tiedoston, sitten kääntää ja suorittaa sen. Sieltä, sinun kyky hallita kymmeniä luokkia nopeasti mennä alamäkeen, kunnes eräänä päivänä heräät ja sanoa itsellesi: minun olisi pitänyt tehdä jotain tästä sotkusta kauan sitten. . .

Mitä paketteja?

Huomaat, että on olemassa joitakin luokkia, kuten Hashtable tai Vektori, joka on itse asiassa nimeltä java.util.Hashtable ja java.util.Vector. Et voi vain jättää pois java.util., kun viitataan näihin luokkiin, ellet säätää, että tuonti lausunto, kuten import java.util.Hashtable tai yleisemmässä muodossa, java.util.*, joka sisältää kaiken java.util-paketin.

Huomasitko että mainitsin `java.util paketti”?

Tämä johtuu siitä, että Hashtable luokka on määritelty olevan osa java.util-paketin. Jos haluat luoda luokan oman, sinun pitäisi päättää hyvän paketin nimi ja sitten ilmoittaa, että sinun luokka on osa tätä pakettia. Anna minun näyttää sinulle miten:

	package com.ringlord.util;
	//
	import com.ringlord.3d.*;
	import com.ringlord.net.*;
	//
	import java.util.Hashtable;
	import java.net.ServerSocket;
	//
	public class TheWebIn3D extends Frame
		implements ActionListener,ItemListener;
	{
	 public static void main( String args[] )
	 {
	  //your code goes here :)
	 }
	}

Katsotaanpa ensimmäinen rivi. Yrityksen verkkotunnus ringlord.com, joten on järkevää käyttää `taaksepäin” esitys, eli com.ringlord, kun basename kaikki minun paketteja. Näin minun paketteja ei olisi ristiriidassa sinun.

Todella huono valinta paketin nimi olisi ensimmäinen nimi, tai vain my.util. Ajatuksena on, että saatat päätyä jakamalla paketteja, joissa on sovellus, jonka paketti nimet ristiriidassa muiden kanssa. Tuloksena on, että asiat olisivat täysin eivät toimi. Et varmasti halua välttää konflikteja. Ota minun sana se!

Toinen asia on välttää nimeämällä paketteja mitään, joka alkaa java. tai javax. tai sun., jne. Nämä nimet on jo varattu, ja on varattu. Älä sotke niitä!

Niin, hyvä pohja paketin nimi kestää sinua pitkään, ja perusta kaikille ohjelmisto. Jos päädyt jakaa sen tai käyttää sitä vain yksityisesti, oikea organisaatio osoittautua erittäin arvokasta lopulta.

Kuten monet meistä, joilla ei välttämättä ole omaa domain-nimi on rekisteröity, on melko hyvä tapa nimetä paketteja, joka ei ole todennäköisesti päätyvät välittömiä konflikteja: käytä sukunimi ja etunimi, mahdollisesti joidenkin muiden lisäksi. Jos nimi sattui olemaan Alan Turing, et voisi käyttää org.turing.alan pohja paketin nimi, ja luoda joukko pakettien nimet alle, että joukko, kuten org.turing.alan.kone tai org.turing.alan.test.

oletko vielä kanssani? Hyvä!

Jos luulet minun kaltaiseni, olet ollut ravistamalla päätäsi kaikki tämä pitkäveteinen leperrellä, ja toivovat, että tämä ei ole tarpeen. Ei, se ei ole välttämätöntä, mutta se tekee asiat paljon helpompaa pitkällä aikavälillä! Luottaa minuun, se on totta. Jos et usko minua, voit kokeilla mitään muuta kuin triviaaleja asioita, ja tulet katumaan, ei käyttämällä paketteja.

Kun olet laittaa jotain, kuten package org.turing.alan.machine yläreunassa näppärä uusi graafinen Turing-Koneen esittelyä luokassa, voit yksinkertaisesti ja helposti viittaus tähän luokkaan mistä tahansa muu luokka, ilman huomioon hakemiston rakenteita, nykyinen työhakemisto, jne. kunhan hakemistoon, jossa paketin nimi alkaa (org – esimerkki) on classpath.

Sinun viittaus luokan tämän paketin kanssa tuonti lausunto. Kyllä, on olemassa useita niistä yllä olevassa esimerkissä. Osa näistä päättyy .* ja jotkut normaali nimi. Viimeinen osa on aina luokka, nimi, kuten TuringMachineDemo (kanssa .luokka laajennus jäi); jos tuonti-ilmoitus on * lopussa, niin olet mukaan lukien kaikki luokat nimetty paketti, ei vain yhden tietyn. Tämä on kätevää, mutta on hidas kääntäjä alas hieman ja myös puuttuu spesifisyys, joka on usein hyödyllistä aikana virheenkorjaus vaiheessa.

Miten hallita projektin kanssa paketit

Jatketaan ärsyttävä Turing-Kone, esimerkiksi, ja sovitaan seuraava hakemistorakenne:

	WORK:java/
	     org/
	       turing/
	           alan/
	             machine/
	             test/
	             demo/

Jos WORK:java on classpath ympäristömuuttuja, niin tämän hakemiston rakenne edustaa (useimmat tietokoneen järjestelmät, mukaan lukien Amiga) seuraava paketti:

	org
	org.turing

	org.turing.alan
	org.turing.alan.machine
	org.turing.alan.machine.util
	org.turing.alan.machine.net
	org.turing.alan.machine.io
	org.turing.alan.test
	org.turing.alan.demo

Kaksi ensimmäistä ovat vain sattumanvarainen tulos hakemiston rakenne ja pitäisi jättää huomiotta, koska epätäydellinen. Kolmas on minimaalinen paketin nimi, ja loput ovat osa-paketteja, jotka edustavat oman organisaation tyyliin. Voit luoda subpackages sisällä niitä, niin syvälle kuin haluat tai on tarpeen.

Nyt, luoda Turingin Kone class osana org.turing.alan.machine – paketin. Tiedosto tallennetaan hakemistoon WORK:java/org/turing/alan/machine/ ja määritellä itse olla osa tätä erityistä paketti lausuman hyvin alkuun: package org.turing.alan.machine;

Koota tähän luokkaan, kun taas vuonna, että lähde tiedosto on hakemisto, olisit kirjoita tämä komento:

	javac -d WORK:java TMComputer.java

Tämä edellyttää tietenkin, että voit luoda tiedoston WORK:java/org/turing/alan/machine/TMComputer.java, että javac-kääntäjä voi kääntää. Mutta mitä on -d java?

Se kertoo kääntäjälle, että tuotoksen tiedosto (.luokka) on varastoitava siten, että juuri sen paketti alkaa TYÖ:java-hakemistoon. Tämä tapahtuu samaan aikaan, jossa on merkintä teidän classpath ympäristömuuttuja, ja hyvästä syystä!

Jos sinun pitäisi jättää hakemistoon argumentti, kääntäjä ei välttämättä tiedä, missä lähde tiedosto on mennä. Sun uusin kääntäjät vain dumpata .luokan nykyiseen hakemistoon, joka on yleensä oikea, mutta vanhemmat versiot, mukaan lukien ne tällä hetkellä saatavilla Amiga olettaa, nykyisen hakemiston, kuten root paketti ja luoda polku paketti `alaspäin” mistä olet koota. Olisit sitten lopulta hyödytön ja pikemminkin sekava joukko hakemistoja alle nykyisen.

Helpoin tapa käsitellä tätä on luoda itsellesi hieman script koota luokat, ja harvoin enää tarvitse huolehtia siitä, missä tarkalleen juuri sinun paketteja alkaa.

Mitä tämä todella ostaa?

 1. Voit ajaa Turingin Kone, Atk-luokka mistä tahansa, yksinkertaisesti ajamalla sitä: java org.turing.alan.machine.TMComputer
 2. eri hankkeet ovat siististi erillään toisistaan ja et halua joutua vaikeuksiin, kun haluat jakaa projekteja; Voit myös ei tarvitse huolehtia nykyisen työhakemiston, kun käynnissä olevat ohjelmat: luokat `tietää” missä he ovat.
 3. löydät, että olet tehdä tiettyjä asioita uudelleen ja uudelleen, ehkä hieman eri variaatioita; luoda siisti pieni apuohjelma paketti pois sellaisia asioita avulla kaikki projektit yhteisiä paketteja. Koskaan enää sinun täytyy kopioida lähde tiedostoja yhdestä projektin hakemistoon toiseen, ja sitten käsitellä päänsärkyä yhdistymisestä erilaiset koodi emäkset!

Toivon, että edellä on riittävän selkeä seurata, että olet vakuuttunut hyödyllisyydestä paketteja, ja että voit tehdä hyvä käyttää niitä, kun olet venture osaksi maailman Java!

CLASSPATH

Siellä ovat syyt ja käyttöä vastaan CLASSPATH ympäristömuuttuja. Kannattajat saattavat väittää, että lisäämällä kaikki paketit ja JAR-ja ZIP-tiedostoja CLASSPATH tekee siitä helpompaa. Ongelma on yksi huolto ja suorituskyky: jos sinulla on sata eri Java-paketteja asennettuna, sinun CLASSPATH ei vain tullut kömpelö, mutta sisältää myös viittauksia paketti hakemistoja ja tiedostoja, jotka eivät ole tarvitaan suurimman osan ajasta.

Ottaen huomioon, että saatat pian väsy kirjoittamalla java mystuff.test.FunTest huomaat todennäköisesti itse kuitenkin kirjoittaa hieman kääre käsikirjoituksen, voit suorittaa tämän komennon. Helpoin asia tehdä, siksi on muuttaa tällainen kirjoitus sisältää -classpath argumentti, jossa luetellaan kaikki paketit, että tämä erityisesti ohjelma tarvitsee, ja vain ne paketit.

Olen huomannut, että se on hyödyllinen viittaus CLASSPATH vain paketteja, jotka ovat osa standardia Java asennus. Tämä olisi classes.zip – tiedoston, joka sisältää java.* paketit, sekä swingall.jar – tiedoston, joka edustaa javax.swing.* packages Java Foundation Classes.

HUOMAUTUS: JFC/Swing on täysin alustasta riippumaton joukko GUI komponentteja. Vaikka tämä voi kuulostaa ihanteellinen ratkaisu Amiga on puute ei ole koko AWT käytettävissä, sinun täytyy ymmärtää, että kaikki GUI juttuja on lopulta käyttöliittymä natiivi-käyttöjärjestelmissä. Tässä tapauksessa, JFC/Swing ulottuu AWT-komponentteja. Tästä syystä maininta JFC/Swing paketteja Amiga on vain akateemisen ja ei todella toimivat.

Kaikki paketin viittauksia, jotka ovat ominaisia ohjelma olisi sitten täytyy olla viitattu wrapper script:

java -classpath ${CLASSPATH};Java:Swing/swingall.jar
		mystuff.test.FunTest

Leave a Reply