Dalibor Froncek biografi

link: http://www.d.umn.edu/~dfroncek/background.htm

                                  Minu backgroun

Sündisin Opava, kus on nüüd tšehhi Vabariik, kuigi see oli siis, Tšehhoslovakkia. Seal ma ka hiljem lõpetas high school. Ma sain oma bakalaureuse haridus aadressil Comeniuse Ülikool Bratislavas (nüüd Slovakkias, kuid seda kasutatakse Tšehhoslovakkia siis) vahel 1973 ja 1978. Hiljem sain CSc. Aste (Fr. D. samaväärne), ei järelevalve all Štefan Znám. 1994. aastal sain D. Ph. McMaster Ülikool Hamilton, Ontario, järelevalve all Alexander Rosa.

Enne kui ma liidetud UMD, ma olin Külastavad Assistant Professor, Matemaatika ja Statistika, University of Vermont. Ma veetsin kolm imeline semestrit seal. Enne siis oli mul Dotsent aadressil Department of Applied Matemaatika, Tehnikaülikooli Ostrava tšehhi Vabariik. Kui ma olin tšehhi Vabariik, mul oli ka osalise tööajaga ametisse Institute of Computer Science Sileesia Ülikool Opava, kus ma veedan umbes kahe-kolme kuu võrra igal aastal.

                                  Minu matemaatilisi huve

Olen huvitatud peamiselt graph theory ja disaini teooria. Eriti, mul on olnud viimasel ajal enamasti töötavad graafik decompositions ja factorizations, graafik kujunduse, ja magic tüüp labelings. Näete, minu nimekirja väljaanded ja preprints, kui soovite. Mul on ka kasutatud graafik factorizations ja magic tüüp labelings mõnel huvitavaid rakendusi, nimelt turniiri ajakava. Mul on kavas mu sõber Mariusz Meszka tšehhi Gambrinus Soccer League, tšehhi National Hockey League, tšehhi National Basketball League, ja ka mõned võistlused NSIC, kus UMD Bulldogs konkureerida. Olen valmis ajakava NCC jalgpalli (kui Bulldogs mänginud siis), ja mõned sõiduplaanid MIAA.

d-j-xfl-sched    Kui olin UVM, meil on ka kavas mu sõber Jeff Dinitz nüüd kadunuke football league, XFL. Siin on meie foto, millel on üks meie graafikud, kui me uskusid, et see oli viimane on üks (sest siis on meil olnud umbes kümme rohkem “lõplik ones”). Liiga halb, liiga volditud pärast ühe aasta jooksul, nad tõesti meeldis meie ajakava ja olid planeerimine, mille kallal meid jälle. Vähemalt me saime minna meistrivõistluste mängu Los Angeles ja me saime palju vajutage teha ajakava. Siin on foto minust ja Jeff LA Coliseum kell meistrivõistlustel “Million Dollar Game”. Seal oli ka artikkel meie kohta ja ajakava New York Times (kliki siia kui te ei telli NY Times online).

Seal olid veel mõned artiklid, kuid lingid ei ole püsivad… võid proovida, et leida neid, ma usun, et nad on ikka veel maetud kuhugi. Seal oli artikkel Burlington Vaba ajakirjandus, mis meeldis mulle väga, sest meil olid kutsutud Taibukas Professorid seal!! Ja veel üks artikkel tšehhi ajalehes “Sport”, mis mulle meeldis isegi rohkem, sest nad ütlesid, et ma olen tõenäoliselt geeni

                                  Minu eraelu ja muude huvide

Mul on naine, Anna, ja kaks poega, Peeter (29) ja Fabian (27). Kuigi tundub, et mu naine ei liigu püsivalt Duluth, ta on tihti külla. Me kõik eelistavad elada nii maailmad, Vana ja Uut, mitte valida vaid ühe neist. Nii et minu naine ja pojad on liitumine mind siin aeg-ajalt ja ma olen sõitmisest, kulutuste suvel ja talvel, murrab neid Euroopas. Eelmise suve veetsime nädalas oma naisega kohta Pappel Lake maha Gunflint Rada, kanuumatkad, rafting ja jalgrattasõit ja kaks aastat enne seda veel üks tore jalgrattasõit reisi ajal Keweenaw piirkonnas Upper Peninsula. Kolm aastat tagasi Jõulude ajal murda me kõik veetis paar päeva koos Duluth enne kui lähed salongi juures Gunflint Lodge mõned vapustav murdmaasuusatamine ja koer-kelgutamine. Peter sai oma topelt suur BA Sotsioloogia ja Meedia Studies at kasutuses on masaryki Ülikool, Brno, tšehhi Vabariik, ja ka tema BS Matemaatika ja MA (Sotsioloogia seal. Ta sai oma MS Matemaatika at University of Vermont ja on nüüd kolmas aasta Doktorant Arvutilingvistika Social Sciences at George Masoni Ülikool. Eelmise aasta juunis abiellus et Shauna, kes on kolmanda aasta Doktorant (matemaatika!) kell GMU samuti. Fabian sai oma BA Filmi Toimetamine ja MA Filmi ja Heli Redigeerimise juures Academy of Performing Arts Bratislavas, Slovakkias. Ta oli veetnud kuus kuud töötab intern Rootsi ja nüüd elab Prahas, tšehhi Vabariigis. Ta on vabakutseline filmi toimetaja ja kas enamik tema töö eest lavastustes Slovakkias.

Ma nagu murdmaasuusatamine (rohkem tagasi-riigi poole pigem ringilt hoolitsetud suusarajad parkides, kuid tulenevate piirangute tõttu, ma seisma, et Duluth), jalgrattasõit ja matkamine, soovitavalt koos minu pere, ja ka heina-juhtmestik a.k.a. kanali-lindistamine).

Leave a Reply